Pregătire Matematică Olimpiade Juniori

"Only undertake what you can do in an excellence fashion. There are no prizes for average performance." Brian Tracy

Noutăți


În această secțiune voi publica informații cu privire la programul competițiilor naționale (perioada de înscrieri, data  și locul concursului) la care se organizează probe de tip baraj și la cele al căror grad de dificultate a probelor, la nivel de clasă, este ridicat.

                                                                                                                                                                   

S-a deschis etapa de înscriere în „Programul Upper.School de pregătire pentru Concursurile Internaționale de Matematică”, un program GRATUIT organizat de Fundația Upper Education, susținut și avizat de SSMR. Programul se adresează copiilor pasionați de matematică din clasele VII-XII, care doresc să-și depășească limitele într-un program dinamic și provocator, în care calitățile necesare nu sunt doar abilitățile matematice, ci și perseverența și ambiția în urmărirea unui obiectiv de învățare pe termen lung.

Programul se va desfășura în perioada 23 octombrie 2021 – 17 aprilie 2022, are două secțiuni (Juniori și Seniori) și conține sesiuni de lecții, competiție virtuală și simulări de baraje. Nivelul este avansat, cu scop de pregătire pentru concursurile internaționale.

Mai multe detalii despre program și înscriere găsiți la adresa https://upper.school/course/upper-school-for-imc-2021-2022/.

                                                                                                                                                                   

Fundația Upper Education organizează un Program de pregătire pentru JBMO care se adresează copiilor care au participat la etapa națională a Olimpiadei de Matematică din 2019 sau 2018 și au obținut rezultate remarcabile. Programul este de nivel avansat și va conține atât lecții teoretice cât și o monitorizare a pregătirii individuale. Din echipa programului fac parte atât profesori de top cu experiență în pregătirea de performanță, cât și foști olimpici internaționali care au studiat sau studiază în prezent la Harvard, Oxford sau Cambridge. Este în același timp un program de mentorat, în care foști olimpici vor împărtăși din experiența lor competițională, îi vor inspira și îi vor antrena pe micii olimpici.
Programul se va desfășura în perioada 9 noiembrie 2019 – 24 mai 2020, exclusiv ONLINE, pe platforma upper.school. Cei 100 de copii care vor fi selectați pentru a face parte din acest program vor fi pe toată perioada programului într-o competiție virtuală, vor câștiga puncte, vor primi feedback continuu de la mentori, cu care vor putea comunica online pe toată perioada programului.
Admiterea în program se va face pe baza rezultatelor obținute la etapa națională a Olimpiadei de Matematică din 2019, respectiv 2018, iar locurile alocate pe clase sunt:
– 50 de locuri eligibile pentru clasa a VII-a
– 50 de locuri eligibile pentru clasa a VIII-a.
Prioritatea în ocuparea locurilor în program va fi stabilită pe baza poziției ocupate în clasament la Olimpiada Națională de Matematica din 2019, respectiv din 2018.
Programul este GRATUIT. Mai multe detalii despre program și înscriere găsiți pe pagina https://upper.school/course/pregatire-jbmo-2020/
Recomand cu căldură participarea la acest program, în care m-am implicat și pe care îl văd ca pe o completare interactivă la pregătirea voastră individuală.

JBMO 2019 se va desfășura în Cipru în perioada 20-25 iunie.

The Junior Balkan Mathematical Olympiad will take place in Cyprus from 20th till 25th of June, 2019.

Concursul Mathematical Danube Competition va avea loc la Călărași în data de 27 octombrie 2018.

În urmă cu 2 ani am lansat acest site din dorința de a veni în sprijinul pregătirii elevilor de gimnaziu pasionați de matematică, aflați în etapa de „juniorat”, care doresc să se pregătească suplimentar în vederea participării la competițiile internaționale (JBMO, TUYMAADA), dar și în sprijinul celor care antrenează astfel de elevi sau le coordonează pregătirea.
Când am demarat acest proiect nu am putut estima interesul pe care l-ar putea trezi un asemenea site. Îmi doream totuși ca informația să ajungă cumva la acest public țintă, iar acesta să-mi poată transmite un feedback cu privire la utilitatea temelor, subiectelor adunate și abordate pe site.
Vă asigur de faptul că efortul de a identifica, a colecta și deseori de a traduce articole/materiale/fișe pe care le-am considerat interesante și utile pregătirii pentru astfel de concursuri, nu l-am simțit niciun moment zadarnic.
Le mulțumesc celor 15.000 de vizitatori anonimi din 104 țări de pe tot globul pentru cele peste 180.000 de vizualizări. Le mulțumesc elevilor, juniori și foști juniori, precum și diverșilor pasionați de matematica de performanță (profesori sau nu) care mi-au transmis aprecierile lor și m-au încurajat să continui, arătându-și interesul pentru acest site. Fiecare nume pe care îl recunoșteam îmi arăta că informația ajunge la cei cărora le și este destinată. Mesajele și sugestiile primite au contribuit la îmbunătățirea calității materialelor de pe site. Doresc să le mulțumesc pentru sprijinul dat în acești doi ani lui Mihai Miculița și Titu Zvonaru și, nu în ultimul rând, soției mele pentru inițiativă și pentru a mă fi sprijinit în realizarea și îmbunătățirea structurii și conținutului site-ului.

We launched this site two years ago in order to help the training of „juniors” preparing for international competitions (JBMO, TUYMAADA) but also in support of those who train such students or coordinate their training.
When we started this project, I could not estimate the interest that such a site might have. However, I wanted the information to somehow reach this target audience, and I also wanted feedback on the usefulness of the themes and topics gathered and tackled on the site.
I assure you that the effort to identify, collect, and often translate articles / materials / fiches that we considered interesting and useful to prepare for such contests, I did not feel any time as being vasted.
Thanks to the 15,000 anonymous visitors from 104 countries across the globe for over 180,000 views. I thank the students, juniors and former juniors, as well as the various math enthusiasts (teachers or not) who have passed on their appreciations and encouraged me to continue showing their interest in this site. Every name I recognized showed me that the information reaches those to whom it is intended. Messages and suggestions received have helped improve the quality of the materials on the site. I would like to thank them for the support given to these two years to Mihai Miculița and Titu Zvonaru and, last but not least, to my wife for the initiative and to have supported me in developing and improving the quality of the site.

A început ediția 2018 (a XIV-a) a  Concursului Sharygin. Puteți trimite soluții (în limba rusă sau în limba engleză) în perioada 8 ianuarie 2018 –  1 aprilie 2018. Le puteți încărca pe site-ul competiției. Alte detalii găsiți aici și aici. Chiar dacă nu doriți să participați, problemele merită atenția voastră.

În perioada 22-27 februarie a avut loc la București cea de-a 9-a ediție a concursului Romanian Masters of Mathematics. Le recomand juniorilor să încerce să rezolve problemele 1a și 5 (enunțurile le găsiți aici), apoi să citească soluțiile acestor probleme. Problema 1 are numeroase soluții accesibile juniorilor, iar la problema 5 merită citită mai ales Soluția 2.

A început ediția 2017 (a XIII-a) a  Concursului Sharygin. Puteți trimite soluții (în limba rusă sau în limba engleză) în perioada 8 ianuarie 2017 –  1 aprilie 2017. Le puteți încărca pe site-ul competiției. Alte detalii găsiți aici și aici. Chiar dacă nu doriți să participați, problemele merită atenția voastră.

LA MULȚI ANI! Fie ca anul 2017 să vă aducă multe succese și bucurii.

Stelele matematicii 2016. În data de 18 decembrie 2016, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, organizează ediția a X- a a concursului “Stelele Matematicii”, care va avea loc în incinta sediului ICHB din strada Balta Albina, nr.9, sector 3, București. Competiția se adresează elevilor claselor VII-XII, olimpici la matematică. Se vor desfășura două probe de tip baraj una pentru juniori, cealaltă pentru seniori. Vă puteți înscrie până la data de 12 decembrie 2016 completând formularul de înscriere. Se vor acorda medalii de aur, argint și bronz celor mai buni dintre participanți. Pentru alte detalii, puteți contacta organizatorii la adresa de email stelele.matematicii@ichb.ro.

Concursul Mathematical Danube Competition va avea loc la Călărași în perioada 28-30 octombrie. Concursul are și o secțiune dedicată juniorilor. Înscrierile se fac la domnul profesor Gheorghe Stoianovici, e-mail: gigistoianovici@gmail.com. Pentru aprobarea participării se iau în calcul rezultatele la etapa finală ONM 2016. Alte detalii la adresa școlii Nicolae Titulescu. (enunțurisoluții)

A început o nouă ediție a concursului ViitoriOlimpici.ro. Vă sfătuiesc ca, indiferent dacă decideți să participați sau nu, să urmăriți problemele de la clasele a VII-a și a VIII-a.

Au început înscrierile pentru concursul AMC 8 (până în 18.10.2016, proba este în 15,11.2016). Este un concurs de gândire rapidă (grilă, 25 de întrebări în 40 de minute), în limba engleză, organizat de Mathematical Association of America, destinat elevilor de gimnaziu. Concursul este cu taxă de participare și trebuie mai întâi înscrisă școala organizatoare. Anul trecut, în România, concursul a fost organizat la Universitatea din Baia Mare și la Colegiul Negruzzi din Iași. Subiecte din anii anteriori găsiți aici.

 

Lasă un comentariu