Pregătire Matematică Olimpiade Juniori

"Only undertake what you can do in an excellence fashion. There are no prizes for average performance." Brian Tracy

Noutăți


În această secțiune voi publica informații cu privire la programul competițiilor naționale (perioada de înscrieri, data  și locul concursului) la care se organizează probe de tip baraj și la cele al căror grad de dificultate a probelor, la nivel de clasă, este ridicat.

                                                                                                                                                                               

A început ediția 2018 (a XIV-a) a  Concursului Sharygin. Puteți trimite soluții (în limba rusă sau în limba engleză) în perioada 8 ianuarie 2018 –  1 aprilie 2018. Le puteți încărca pe site-ul competiției. Alte detalii găsiți aici și aici. Chiar dacă nu doriți să participați, problemele merită atenția voastră.

În perioada 22-27 februarie a avut loc la București cea de-a 9-a ediție a concursului Romanian Masters of Mathematics. Le recomand juniorilor să încerce să rezolve problemele 1a și 5 (enunțurile le găsiți aici), apoi să citească soluțiile acestor probleme. Problema 1 are numeroase soluții accesibile juniorilor, iar la problema 5 merită citită mai ales Soluția 2.

A început ediția 2017 (a XIII-a) a  Concursului Sharygin. Puteți trimite soluții (în limba rusă sau în limba engleză) în perioada 8 ianuarie 2017 –  1 aprilie 2017. Le puteți încărca pe site-ul competiției. Alte detalii găsiți aici și aici. Chiar dacă nu doriți să participați, problemele merită atenția voastră.

LA MULȚI ANI! Fie ca anul 2017 să vă aducă multe succese și bucurii.

Stelele matematicii 2016. În data de 18 decembrie 2016, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, organizează ediția a X- a a concursului “Stelele Matematicii”, care va avea loc în incinta sediului ICHB din strada Balta Albina, nr.9, sector 3, București. Competiția se adresează elevilor claselor VII-XII, olimpici la matematică. Se vor desfășura două probe de tip baraj una pentru juniori, cealaltă pentru seniori. Vă puteți înscrie până la data de 12 decembrie 2016 completând formularul de înscriere. Se vor acorda medalii de aur, argint și bronz celor mai buni dintre participanți. Pentru alte detalii, puteți contacta organizatorii la adresa de email stelele.matematicii@ichb.ro.

Concursul Mathematical Danube Competition va avea loc la Călărași în perioada 28-30 octombrie. Concursul are și o secțiune dedicată juniorilor. Înscrierile se fac la domnul profesor Gheorghe Stoianovici, e-mail: gigistoianovici@gmail.com. Pentru aprobarea participării se iau în calcul rezultatele la etapa finală ONM 2016. Alte detalii la adresa școlii Nicolae Titulescu. (enunțurisoluții)

A început o nouă ediție a concursului ViitoriOlimpici.ro. Vă sfătuiesc ca, indiferent dacă decideți să participați sau nu, să urmăriți problemele de la clasele a VII-a și a VIII-a.

Au început înscrierile pentru concursul AMC 8 (până în 18.10.2016, proba este în 15,11.2016). Este un concurs de gândire rapidă (grilă, 25 de întrebări în 40 de minute), în limba engleză, organizat de Mathematical Association of America, destinat elevilor de gimnaziu. Concursul este cu taxă de participare și trebuie mai întâi înscrisă școala organizatoare. Anul trecut, în România, concursul a fost organizat la Universitatea din Baia Mare și la Colegiul Negruzzi din Iași. Subiecte din anii anteriori găsiți aici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: